
Obertura del procés de selecció per a un nou vocal de la Fundació Pere Badia
És un dels punts del ple ordinari del 24 de març
Per primera vegada, l'Ajuntament de Torredembarra obre a la ciutadania el procés de selecció d’un vocal ordinari (persona física) per al Patronat de la Fundació Privada Pere Badia – Hospital de la Caritat, després de la renúncia d'un anterior membre. Per tant, qualsevol persona física de reconegut prestigi, amb residència al municipi i que pugui demostrar una dilatada trajectòria de vinculació amb el teixit social de la vila, podrà presentar la seva candidatura.
A diferència d’anteriors designacions de vocals ordinaris (persona física), ara es farà mitjançant un procés públic i una votació en el Ple de l’Ajuntament, en lloc d'un decret d'Alcaldia basat en una decisió interna de la Fundació. D’aquesta manera, se segueix el procés iniciat en l’anterior renovació del vocal metge, per a la qual ja es va fer una crida i es va designar per acord de ple. L’alcalde i president de la Fundació Pere Badia, Vale Pino, ha explicat que així «es garanteix més transparència i participació ciutadana». Els interessats hauran de presentar la seva sol·licitud juntament amb el currículum en un termini d’un mes. L’anunci es publicarà a la seu electrònica i altres canals oficials.
Aquest és un dels punts destacats del ple ordinari del mes de març que l’Ajuntament de Torredembarra durà a terme el pròxim 24 de març, a les 9.30 h.
Modificació del projecte de reforma i cobriment de la piscina municipal
Després que el ple de febrer va aprovar l’inici de l’expedient de modificació del projecte de reforma i cobriment de la piscina municipal de Torredembarra, així com el modificat del contracte amb l'empresa adjudicatària, ara ja es porta a aprovació aquesta modificació del projecte que respon a la incorporació de nous preus i a l’ajustament d’amidaments, fet que suposa que el nou preu d'adjudicació sigui de 2.612.603,15 euros, autoritzant-se una despesa addicional de 212.315,04 € amb IVA inclòs.
Modificacions laborals i organitzatives
El Ple tractarà diverses modificacions en l'àmbit laboral i organitzatiu com ara la modificació de la plantilla de personal per al 2025 (transformació d’una plaça de tècnic/a superior en tècnic/a mitjà en Medi Ambient i canvi d’una plaça d’auxiliar administratiu/va del règim laboral al funcionarial) i la modificació puntual de la Relació de Llocs de Treball (es revaloraran i requalificaran diferents llocs de treball en àrees com Recursos Humans, Urbanisme, Seguretat i Educació. Es crearan dues noves figures: Cap de Departament de Recursos Humans i cap de Departament de Serveis Tècnics).
Modificacions fiscals i tarifàries
Altres propostes que van al ple estan relacionades amb taxes fiscals com ara la taxa per la instal·lació d’anuncis en terrenys de domini públic local (es regularitza la situació jurídica per posar a cobrament les taxes corresponents als cartells situats en terrenys públics) i la creació d’una nova taxa per l’ús de la galeria de tir de la Policia Local (perquè altres policies locals puguin dur-hi a terme pràctiques).
Actualització de preus públics en serveis educatius
També es porta a aprovació ajustar les tarifes dels serveis educatius no obligatoris per reduir el dèficit i fer-los més equitatius i sostenibles econòmicament:
- Llars d’infants: La previsió de despesa per al curs 2025-2026 és de 954.871 euros. L’aportació de l’Ajuntament serà del 40,87 %, de l’alumnat el 20,42 % i de la Generalitat el 38,71 %. La tarifa general passarà de 150 a 160 euros al mes. Es crearan noves tarifes per adaptar-se millor a les necessitats de les famílies, evitant el pagament de franges horàries no utilitzades a les hores del dinar i de l’escola d’estiu.
- Escola Mar de Lletres: La previsió de despesa per al curs 2025-2026 és de 362.452 euros, amb una aportació municipal del 92,83 % i de l’alumnat del 7,17 % mentre que en el curs 2024-2025 l’aportació de l’alumnat no ha arribat al 3 %.
- Escola Municipal de Música: La previsió de despesa per al curs 2025-2026 és de 452.121 euros. L’aportació municipal serà del 52,23 %, la de l’alumnat del 39,81 % i la de subvencions d’altres administracions del 7,96 %. En el curs actual, la contribució de l’alumnat era del 25 %.
Altres punts de l’ordre del dia
- Dació de compte de la liquidació del pressupost de la Corporació corresponent a l’exercici 2024: El romanent de tresoreria líquid ascendeix a 1.617.629,53 € i la ràtio d’endeutament és del 43,54 %.
- Aprovació del Pla Estratègic de Subvencions per al mandat 2025-2027.
- Aprovació inicial de la modificació del Reglament de les llars d’infants municipals. El principal objectiu d’aquesta modificació ha estat redefinir els barems per a l'admissió, regular el règim administratiu de les llars d’infants i la introducció de nous apartats per tal d'adaptar el reglament a les noves situacions organitzatives entre famílies i les llars.
- Moció del grup municipal de la CUP «en rebuig al tancament d’una línia d’ESO a l’Institut Torredembarra i per la defensa de l’escola pública».
- Moció del grup municipal d’Alternativa Torredembarra «per a la creació d’un registre de comunitats de veïns i veïnes que han prohibit nous habitatges d’ús turístic en els seus edificis i per a l’ampliació dels mitjans de control municipal».