Serveis i mobilitat

Parcs i Jardins

Els parcs, els jardins i les zones verdes milloren la qualitat de vida, són espais de trobada i d’esbarjo i també són claus per a l’adaptació de Torredembarra al canvi climàtic

Image
Parc de les Tretze Roses
Peu de foto
Parc de les Tretze Roses. Foto: Anna F.

A la vila destaca el parc de Frederica Montseny, entre els carrers Alt de Sant Pere, Lleida i Rodes. Aquest pulmó verd urbà de 3.062 metres quadrats està pensat perquè socialitzin col·lectius diferents i està inspirat en els marges de pedra seca. Disposa de jocs infantils de gran i petit format, espai de socialització d’animals de companyia i un escenari per a actuacions de petit format. Està enjardinat amb flora autòctona del Baix Gaià i dels entorns naturals més immediats. A més del mobiliari urbà i d’enllumenat, també està equipat amb dues fonts.

 

Molts d’aquests espais incorporen parcs infantils i alguns, tenen gronxadors adaptats a la canalla amb diversitat funcional matriu. De moment, n’hi ha als parcs de Marta Mata, Cal Llovet, el Molí de Vent, a Sant Jordi i a la plaça Ultramar, amb l’objectiu d’instal·lar-ne més gradualment i tenir el màxim nombre de parcs integradors possible.


Altres, estan dissenyats com a parcs de salut, amb elements de diferents modalitats com ara surf, balança, patins o esquí de fons. És el cas del parc del passeig Rafael Campalans i del carrer de Galceran. Val a dir que, entre la zona infantil i la del parc de salut del passeig, es troba un parc d’esports urbans molt freqüentat sobretot pel jovent. També el parc Marta Mata està equipada com a parc d’esports urbans.

 

Els parcs i jardins de Torredembarra també tenen en compte els animals de companyia i ofereixen tres zones d’esbarjo i socialització, amb jocs i elements esportius canins: al carrer de Viló, al de l’Hort de l’Oca i al carrer de Pompeu Fabra.

 

Hi ha un gran dèficit de noms de dones al nomenclàtor torrenc i per revertir la situació, es van batejar amb nom de dona tres dels parcs destacats de Torredembarra: Frederica Montseny, primera dona ministra a Europa, de les Tretze Roses, en memòria de les tretze joves afusellades en la repressió franquista i, finalment, parc de Marta Mata, en homenatge a aquesta pedagoga del territori.