Festes

Nadal

Temps de tradicions

Image
Il·luminació de Nadal
Peu de foto
Il·luminació de Nadal. Foto: Anna F.

Nadal és temps de trobades i d’una agenda intensa plena de tradicions. Aquest 2023 ha arribat amb moltes novetats i més de quarnta activitats.  La recuperació del format tradicional del Mercat de Nadal, els tions de Torredembarra, la caseta de Nadal o una cavalcada de Reis amb més participació que clourà amb un espectacle de llums i de colors són les novetats més rellevants.

A partir de l’encesa de llums , comença un atapeït programa, que també inclou la Bicicletada de Sant Esteve, el Casal i el Parc de Jocs, la Sant Silvestre, el Primer Bany de l'Any...

Els grans protagonistes de les festes de Nadal són els infants i els personatges màgics com el tió, els patges i els Reis d’Orient. A Torredembarra, a més, els nens encara surten a “fer barrera” el 28 de desembre, una antiga tradició que es vol conservar.

També s’afanyen a buscar l’Home dels Nassos, el personatge que surt cada 31 de desembre amb tants nassos com dies té l’any. Curiosament, a Torredembarra s’assembla molt a Pere Romeu, un conegut torrenc modernista del segle XIX.