Sostenibilitat

Espai d'allotjament temporal de gats

Image
Caseta gats de carrer
Peu de foto
Caseta per a gats de carrer a Cal Dània. Foto: Anna F.

L’Ajuntament disposa d’un espai a Cal Dània per allotjar temporalment (entre 24 i 48 hores de mitjana) i de forma esporàdica algun gat de carrer que necessiti ser controlat abans de retornar-lo a la seva colònia, per a condicions excepcionals com pot ser després d’una cirurgia. Concretament, es tracta d’una caseta de fusta de 6,76 m2 i 2,17 m d’alçada.

La creació d’aquest espai s’ha dut a terme a partir d’una sol·licitud de l’Associació Torrecat que gestiona a la via pública de Torredembarra prop de 50 colònies amb uns 360 gats. La gestió es du a terme pel procediment de Capturar-Esterilitzar-Retornar. És l’únic mètode que ha demostrat ser eficaç per a controlar el creixement de la població de gats de carrer. La gestió d’aquest espai s'ha cedit a Torrecat, que té cura de la neteja i manteniment, mentre l’Ajuntament du a terme les desinfeccions i desinsectacions que sigui necessàries.

L’Associació Torrecat compta amb l'autorització municipal per a alimentar les colònies de gats del terme de Torredembarra mitjançant decret. L'Ajuntament subvenciona les esterilitzacions necessàries per estabilitzar el nombre de gats i gates de les colònies.