Neteja i residus

Poda

Image
Residus de poda
Peu de foto
Residus de poda

A Torredembarra la poda es recull mitjançant el sistema de recollida porta a porta. El format es va implementar al barri de Sant Jordi l'any 2014, el 2016 es va ampliar al barri dels Munts i a les urbanitzacions Marítima Residencial Nord i Sud, i finalment l'any 2017 es va instaurar a Babilònia, Clarà i les Àmfores.

Aquest sistema es va implementar per facilitar un servei de recollida més personalitzat, i així, evitar la brutícia i l'ús indegut dels contenidors per part de certs sectors professionals.

Les persones que l'utilitzen només han de dipositar les fulles i la gespa, en les saques lliurades per l'Ajuntament, davant la porta de l'habitatge i les branques, d'un metre com a màxim, en farcells lligats. Cal concertar la retirada trucant prèviament al telèfon gratuït 900 103 001.

Informació d'interès

Tu també pots compostar! Què és el compostatge casolà?
El compostatge casolà és un procés natural de descomposició de la matèria orgànica dels residus. Mitjançant un compostador al jardí o un espai adequat podem transformar aquesta part del residu en compost, és a dir, en adob natural.

El 40% del pes de les nostres escombraries són residus orgànics que poden convertir-se en compost i retornar a la terra. De cada 100 kg de matèria orgànica ben reciclada s'obtenen 30 kg de compost*. 

*Font: Agència de Residus de Catalunya.