Benestar animal

Animals abandonats

Informació sobre el servei de recollida i què fer en cas de pèrdua

Image
Animal abandonat

Si has trobat un animal de companyia perdut, abandonat, ferit o mort, has d’avisar a l’Ajuntament (telèfon 977 64 00 25). Si no és en horari d’oficina, pots contactar amb la Policia Local (telèfon 977 646 005) i s’ocuparan d’activar el servei de recollida.


L’Ajuntament té delegat el servei de recollida i protecció al Consell Comarcal del Tarragonès que, al seu torn, el té adjudicat a L’Última Llar.


Un cop activat el servei, un equip de L’Última Llar recollirà l’animal, el portarà a les seves instal·lacions i el revisarà un veterinari. Viurà allí mentre s’intenta trobar al propietari. El termini per recuperar un animal sense identificació són vuit dies. Si porta xip, s'avisarà al propietari i, a partir d’allí, hi ha un termini de deu dies per a recuperar el seu animal de companyia. Passat aquest temps, l’animal es podrà donar en adopció. L’Última Llar també s’encarrega de recollir i incinerar els animals que, malauradament, es troben morts a la via pública.


He perdut o m’han pres el meu animal de companyia

Si han pres el teu gos, gat o fura has de denunciar els fets a la comissaria de la Policia Local. Si l’has perdut, has d’avisar a la Regidoria de Sostenibilitat de l’Ajuntament de Torredembarra (telèfon 977 64 00 25) i a la base de dades on està inscrit el teu animal.


A Catalunya hi ha dues bases de dades:

 • ANICOM

  Base de dades del Registre general d’animals de companyia

  Tel. 93 304 67 00

  anicom.tes@gencat.cat

  De dilluns a divendres: de 7.30 a 15 h.

  Fora de l’horari d’oficina

  Tel. 93 561 70 00

   

 • AIAC

  Base de dades del Consell de Col·legis de Veterinaris de Catalunya

  aiac@veterinaris.cat

  Tel. 93 418 92 94

  En horari d’oficina

  Tel 900 264 734 

  Servei per animals perduts i trobats

   

Quan es troba un animal de companyia perdut i amb xip, s’introdueixen els 15 dígits del xip a la base de dades europea Europetnet i se sap quina base està inscrit. Els gestors d’aquesta base proporcionaran les teves dades de contacte. Per això és tan important posar el xip i censar el teu animal de companyia, per poder-lo trobar si es perd en qualsevol punt d’Europa.


Vols adoptar un gos?

Si vols adoptar un dels gossos recollits per L’Última Llar, pots contactar amb la protectora del centre, la Fundació d'animals de companyia del Camp de Tarragona. Te l’entregaran amb microxip, desparasitat, vacunat, esterilitzat, amb la documentació que acredita el procés d'adopció i la cartilla sanitària amb les vacunacions.

Has de ser major d’edat i presentar el teu DNI o NIE. S'establirà un període de prova, amb el compromís de la devolució de l'animal adoptat, per si hi hagués algun problema d'adaptació, o aparegués alguna malaltia. Superat el període de prova, el propietari haurà de registrar l'animal al seu nom al cens municipal. En el cas que el gos sigui considerat potencialment perillós, caldrà que es tramiti la llicència per a la seva tinença (enllaçar amb llicències) .

 

Fundació d’animals de companyia del Camp de Tarragona

Polígon 9, parcel·la 3

43330 Riudoms

Coordenades: 41°07'44.3"N 1°05'12.3"E

Horari

De dilluns a dissabte, de 10 a 14 h.

Diumenges i festius, de 10 a 12 h.

Tel. 977 753 616

info@fundacioanimals.org