Policia Local

Unitat de vigilància aèria

Image
Dron Policia Local
Peu de foto
Dron de la Policia Local. Foto: Anna F.

A principis del 2023, la Policia Local va posar en marxa la Unitat de Vigilància Aèria (dron), un servei que s'activa en casos d’emergències (incendis, accidents...), vigilància rural i urbana, esdeveniments multitudinaris, salvament i socorrisme en temporada d’estiu, prevenció de la delinqüència (detecció de plantacions de marihuana, seguiment de vehicles sospitosos, etc.) i també per funcions d’inspecció administrativa (ocupacions de via pública...).

Està integrada per tres agents de la Policia local que han estat formats a l’Aeroclub de Reus com a pilots de drons i han superat els exàmens finals oficials d’AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria). També s’han format en radiofonia al mateix Aeroclub de Reus.

El dron compta amb videogravació tèrmica i infrarojos. Ja que la càmera detecta punts de calor això permet, per exemple, trobar persones que s’hagin perdut o plantacions de marihuana dins d’habitatges o naus industrials. També es disposa d'una antena de radiofreqüència aeronàutica i quatre portàtils banda aèria VHF. Aquesta eina es molt útil ja que també permet comunicar-se des de terra als helicòpters de salvament en casos d’emergències.