Imatge campanya Llibertat de ser

Campanya ‘Llibertat de Ser’ per combatre la discriminació i fomentar la diversitat

LGTBI+
Data de publicació: 15/05/2024

Des del 17 de maig, Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, fins al 28 de juny, Dia de l’Orgull, l'Ajuntament de Torredembarra, a través del Consell Comarcal del Tarragonès, posa en marxa la campanya "Llibertat de Ser". Aquesta iniciativa té com a objectiu combatre la discriminació i promoure la sensibilització i l'educació sobre la diversitat afectiva, sexual i de gènere, implicant tota la comunitat, incloent ciutadania, empreses, institucions i establiments comercials, en la creació d'un entorn més inclusiu i respectuós per a tothom.

Campanya "Llibertat de Ser". Decàleg LGTBI+ Friendly

1. Fomentar la tolerància cap a la diversitat
2. Respectar la diversitat
3. No discriminar
4. Vetllar per un ambient segur
5. No admetre persones amb conductes discriminatòries
6. Mostrar empatia cap a la diversitat
7. Al meu local, tothom és benvingut
8. No prejutjar per l’aparença
9. Compromís social
10. Llibertat de ser 

Com hi poden participar els establiments comercials?

 • Els establiments interessats han de contactar amb la Regidoria d’Acció Social per rebre l’adhesiu i el decàleg: Av. Lluís Companys, 55, 1r // Tel. 977 13 15 79 // acciosocial@torredembarra.cat Termini de participació fins al 10 de juny.
 • Recepció del kit de la campanya: Un cop inscrits, els establiments rebran un kit de materials promocionals que inclou adhesius i cartells amb el logotip de la campanya, així com el decàleg LGTBI+ friendly. Els materials promocionals s’han de col·locar en llocs visibles dels seus establiments, com a portes d’entrada, taulells, aparadors, etc.

La regidora d’Acció Social, Marga Rovira, ha explicat que la campanya "Llibertat de Ser" és una oportunitat perquè tots els establiments comercials de Torredembarra contribueixin a construir una societat més inclusiva i respectuosa. També ha comentat que amb la seva participació activa, poden ajudar a garantir que totes les persones, independentment de la seva identitat o orientació sexual, se sentin valorades i respectades.

Altres actes reivindicatius

 • Il·luminació de la façana del Castell
  16 i 17 de maig, de 21 a 01 h, respectivament
  La façana del Castell s'il·luminarà amb els colors de l'arc de Sant Martí.
 • Lectura del manifest
  Divendres 17 de maig, a les 9.30 h, al Pati del Castell
  Lectura del manifest del Dia Internacional contra l’LGBTI-fòbia, elaborat pel Departament d'Igualtat i Feminismes i la Comissió de Coordinació del Consell Nacional LGBTI de Catalunya, a càrrec de membres de la Corporació Municipal.

Adhesió al Pla Comarcal LGTBI+ del Tarragonès (2023-2027)

L'adhesió al Pla Comarcal LGTBI+ representa una continuació de l’esforç iniciat amb el I Pla d’Igualtat de Gènere i LGBTIQ+ de Torredembarra (2021-2024). El nou pla comarcal estableix els eixos de treball principals per fomentar una societat més justa i equilibrada, i inclou àmbits com el compromís per la igualtat, l'economia per la vida, la intervenció integral contra la LGTBIfòbia, i la creació d'una comarca de drets.

L'adhesió a aquest Pla comarcal permetrà a l'Ajuntament:

 • Disposar d’un document operatiu per desenvolupar accions concretes en matèria d’igualtat de gènere.
 • Contribuir a l’anàlisi i diagnòstic dels plans municipals i coordinar-los amb els eixos de treball comarcal.
 • Comptar amb el suport del Consell Comarcal per desenvolupar projectes relacionats amb polítiques d’igualtat.

Reforç de la difusió dels Serveis SAI i SIAD

L’Ajuntament de Torredembarra reforçarà la informació d’accés al Servei d’Atenció Integral (SAI) i al Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), ampliant la seva difusió a través de les pantalles del CAP Torredembarra perquè la ciutadania conegui aquests recursos de suport i assessorament.